Kitl Syrob Jahodový s dužinou 500ml 500ml
Kitl Syrob Jahodový je hustý a chuťovo vynikajúci sirup, vyrobený z jahodovej šťavy a jahodovej dužiny. Obsahuje vysoký podiel ovocnej zložky. Vyrába sa za studena, aby si zachoval zdraviu prospešné látky.
Kitl Syrob Jahodový 500 ml
Vynikajúci jahodový sirup vhodný na prípravu domácich osviežujúcich limonád a na ochutenie teplých i studených nápojov a kokteilov.
Čo ste o jahodách možno nevedeli...
Na červených plodoch jahôd si pochutnávali ľudia už v starovekom Ríme. Jahodník veľkoplodý, ktorý sa pestuje dodnes, vyšľachtil už v roku 1766 záhradník na dvore Ľudovíta XV. U nás sa začali viac pestovať v 19. storočí v oblasti Neveklovska. Jahody boli predtým označované za kráľovské ovocie či ovocie lásky. Cenené sú najmä pre svoju arómu, farbu a šťavnatosť. Jahody sa konzumujú za surova aj tepelne upravené, v podobe marmelád, sirupov, používajú sa aj na prípravu koláčov alebo ovocných knedlí, možno ich aj zavariť ako kompót.
Dávkovanie: Pre prípravu domácich limonád rieďte najlepšie s kvalitnou vodou v pomere 1:10, na prípravu horúcich nápojov v pomere 1:8.
Zloženie: cukor, jahodové pyré (12 %), jahodový koncentrát (8 %), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, koncentrát z mrkvy a čiernych ríbezlí, konzervant: sorban draselný, vitamín C, prírodná aróma.
Skladujte v chlade a tme. Ovocné výťažky môžu sedimentovať, prípadný zákal alebo pena nie je na závadu a podčiarkujú prírodný charakter produktu. Pred upotrebením pretrepte. Po otvorení uchovajte v chlade a spotrebujte do 30 dní. Balené v ochrannej atmosfére.
Výrobok obsahuje v 100 ml:
energetická hodnota 1411 kJ/332 kcal,
tuky < 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g,
sacharidy 83 g, z toho cukry 83 g,
bielkoviny < 0,5 g; soľ < 0,01 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 100 mg (125 % RHP*).
* RHP - referenčná hodnota príjmu vitamínov u dospelých osôb
Dodatočné parametre
Kategória: | Nápojové sirupy |
---|---|
EAN: | 8595251001972 |