Country Life - Cukor trstinový tmavý 500g 500g
Trstinový cukor má nezameniteľnú prírodnú vôňu po ovocí, jablku a mede. Môžete ho v kuchyni používať ako bežný cukor.
Krásne vyfarbené kryštály bohaté na melasu dodajú plnú chuť aj vôňu domácim limonádam aj dezertom.
Výborný do kávy, čaju aj na pečenie. Skrátka všade tam, kde ste zvyknutí používať klasický biely cukor. Na rozdiel od neho má však lepšiu chuť. Typický sladkú chuť rozširuje o ďalšie rozmery chutí. Okrem chuti má aj lepšiu výživnú hodnotu ako biely cukor. A to najmä vďaka obsiahnutej melase, ktorá práve typickú farbu, chuť i vôňu trstinovému cukru dodáva.
Tipy a recepty na použitie trstinového cukru:
- pečenie - trstinový cukor slúži dobre na osladenie pečených dezertov,
- krémy - aj studené dezerty môžete zladiť trstinovým cukrom,
- mrzlina - skúste domácu zmrzlinu a pokiaľ ju potrebujete prisladiť, môžete použiť trstinový cukor.
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Vyrába sa z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy.
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. V steblach sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa iba v tropických oblastiach s bohatou pôdou. V Čechách poznáme trstinový cukor až od dôb križiackych vojen. Zo začiatku sa jednalo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až s dovozom z amerického kontinentu. V čase Napoleona bol vytlačený cukrom repným, dnes sa do našich kuchyňa zase vracia.
Zloženie
Trstinový cukr tmavý. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových plodov a sezamu.
Skladovanie
Skladujte v suchu pri teplote do 30 ° C a relatívnej vlhkosti do 80 %.
Nutričné hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 1 651 kJ / 394 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 99,0 g |
z toho cukry: | 99,0 g |
Bielkoviny: | 0,0 g |
Soľ: | 0,0 g |